Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza manna po włosku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
masło 5 dag
kasza manna 15 dag
rosół 1 l
żółtko jajek 2 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
ser żółty 3 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza manna po włosku

Cebulę posiekać i podsmażyć na maśle, dodać kaszę. Gdy kasza wchłonie tłuszcz dodać rosół, gałkę i sól. Gotować ok. 20 min. od czasu do czasu mieszając. Zdjąć z ognia i dodać resztę masła, ser i żółtka. Przykryć i pozostawić 5 min. pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 01.12.2013 11:42
fajny przepis
caralajna 15.09.2013 08:43
ciekawy przepis
Madziela 29.11.2012 14:14
swietny sposob na manne, zrobie ja jaknajszybciej :D
smakoszek 27.10.2012 19:58
jadam ją po polsku
barbara11561 26.08.2012 17:31
bardzo ciekawy sposób na kaszę
alaaa 28.03.2012 19:31
ciekawy przepis
Izabela28 21.08.2011 13:55
fajny przepis:)
kuklik 22.07.2011 18:12
fajna
Ania67 24.06.2011 13:19
super propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak