Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kura nadziewana papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kura lub kurczak 1 szt
mięso mielone 30 dag
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
papryka żółta 1 szt
marchew 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
bułka czerstwa 1 szt
pieprz do smaku
jajko 2-3 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kura nadziewana papryką

Kurę dokładnie umyć i wykroić z niej kości. Później dokładnie obsypać przyprawą do kurczaka i wstawić do lodówki na 2 - 3 godziny.

Bułkę czerstwą namoczyć w rosole lub zwykłej wodzie, odcisnąć i dołożyć do mięsa mielonego. Warzywa umyć, pokroić w słupki i też dołożyć do mięsa mielonego. Na koniec wcisnąć czosnek, dosypać odrobinę pieprzu i wybić jajka i dokładnie wymieszać.

Powstałym farszem nadziewać kurczaka, związać go dratwą i piec w dobrze nagrzanym piekarniku na złoty kolor i aż będzie miękki. Należy pamiętać o polewaniu pieczonego kurczaka wytopionym spod niego tłuszczem, żeby skórka była złocista i chrupiąca. Po upieczeniu pokroić w plastry. Najlepiej kroi się jak jest zimny, a przed podaniem trzeba go odgrzać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 30.09.2011 08:21
super
Dorota59 02.08.2011 15:24
wytworna kurka
ziutula
ziutula 27.07.2011 06:39
fajny pomysł na kurę...
stokrotka 24.07.2011 12:00
fajny przepis
Ania67 05.07.2011 14:44
rewelacja
Robert10 29.06.2011 22:13
już jestem głodny... mniam
Halusia 23.06.2011 19:40
Aż ślinka leci :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak