Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki z boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 500 g
drożde 30 g
mleko letnie 1 szk
jajko 1 szt
masło 50 g
sól 1/2 łyżeczki
Nadzienie:
boczek 300 g
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki z boczkiem

Mąkę przełożyć do miski. Z drożdży, letniego mleka i odrobiny mąki przygotować zaczyn. Odstawić na 30 min. Dodać jajko, masło, sól, resztę mleka i wyobić ciasto. Odstawić na 60 min. Boczek pokroić w kostkę, cebulę posiekać, podsmażyć razem na złoty kolor. Ciasto rozwałkować i podzielić na 12 kawałków. Na każdym kawałku położyć podsmażony boczek z cebulą. Uformować owalne bułeczki i naciąć na wierzchu. Piec 20 min. w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 06.03.2013 07:30
ciekawy pomysł
dorotka0000025 21.02.2013 15:57
ciekawe
Wafelek2601 02.01.2013 00:24
Pyszne bułeczki
Grazyna0211 27.11.2012 15:01
fajny pomysł
barbara11561 25.09.2012 20:08
super
alaaa 29.03.2012 11:01
rewlacja,,
Izabela/bella81 16.10.2011 21:09
a zrobię :)
Izabela28 27.07.2011 13:56
smaczne:)
Beatris 28.06.2011 09:44
Zapowiada się smakowicie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak