Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety litewskie

2.0
(2)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 0,7 kg
jajko 2 sztuki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
bułka tarta pikantna do obtoczenia
sos pomidorowy 300 mililitrów
olej do smażenia
koperek 1 pęczek
ryż 0,5 kilograma
kapusta kiszona 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety litewskie

Ryż ugotować na sypko wg instrukcji na opakowaniu.

Ugotowany ryż, mięso i posiekaną kapustę kiszoną wymieszać razem. Doprawić przyprawami, dodać jajka i wyrobić masę. Formować podłużne krokiety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju. Podawać same lub z sosem pomidorowym i koperkiem wg uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 27.05.2012 14:00
muszę wypróbować
bami 13.05.2012 20:50
Ciekawa odmiana :)
Kasiax18 25.04.2012 21:27
extra
pioge7 19.02.2012 15:19
super
anja3107 19.02.2012 08:29
ekstra
gacopierz23 05.01.2012 22:10
smaczne
IKrakowianka 31.12.2011 17:08
uwielbiam je z sosem
iknbozka 08.12.2011 17:07
Jeszcze nie jadłam, przy najbliższej okazji wypróbuję przepis
Brigitte 12.11.2011 09:49
Zupełnie nowa potrawa w mojej Kuchni się pojawi :) Brzmi i wygląda smacznie :)
Wacław 10.08.2011 15:12
pyszne,takich jeszcze nie jadlem !
Mariusz10 25.07.2011 20:50
pyszne krokiety!
Mysiunia 02.07.2011 11:03
pyszne! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak