Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy drożdżowe z mąką kukurydzianą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka kukurydziana 2 szklanki
mąka pszenna pół szklanki
jajko 1-2 sztuk
drożdże 5 gram
cukier kryształ 4 łyżki
olej do smażenia
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy drożdżowe z mąką kukurydzianą

W składnikach powinno być mleko 2 szklanki, ale nie mogę go dodać bo wyskakują błędy.

Wykonanie:
Mleko lekko podgrzać dodać do niego drożdże i cukier, wymieszać, wbić jaja i dodać mąki i wymieszać,pozostawić do wyrośnięcia smażyć na oleju na złoty kolor, po usmażeniu odsączyc z tłuszczu na papierowym ręczniku i posypać cukrem pudrem.
Można do ciasta dodać owoce, ja w tym przypadku dodałam rabarbar.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 25.04.2012 09:08
pychotka
Renia1 23.11.2011 17:37
mniaaaaaaaaaaam
Allice 11.10.2011 17:08
uwielbiam racuchy
isetta 08.10.2011 10:32
smaczne
Chojłówna 30.09.2011 21:49
apetycznie się zrobiło:)
Rybciia 28.09.2011 23:25
smaczne
ankaryba 17.08.2011 22:06
apetyczne
Rybciia 24.07.2011 19:13
pyszne
Weronika_eM 22.07.2011 21:03
smakowite
Beatris 22.07.2011 13:19
Pyszności.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak