Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z sera topionego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek topiony 150 g
masło 1 łyżka
jabłko 1 szt
mąka 1 łyżka
mleko 2 łyżki
rosół 1 l
sól
pieprz
białko 1 szt
śmietana 1 łyżka
grzanki
natka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z sera topionego

Serek zmiksować na pianę z masłem. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce i wymieszać z masą serową, Dodać mąkę, wymieszać z mlekiem i dolać rosół.. Zagotować. Przyprawić do smaku. żeby zupa była jeszcze lepsza, białko wymieszać z łyżką śmietany, dodac kilka łyżek goracej zupy.Wymiezać i wlać do gorącej zupy po zdjęciu jej z ognia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak