Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z pomidorami z puszki

5.0
(33)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron 40 dag
pomidory krojone z puszki 400 gramów
przecier pomidorowy 50 gramów
natka pietruszki 5 gałązek
śmietana 18% 3 łyżki
porcja rosołowa 1 sztuka
marchew 3 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat szczypta
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 1 duży liść

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z pomidorami z puszki

Porcję rosołową zalać wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie, pokrojoną w słupki marchewkę i gotować do momentu wrzenia. Następnie dodać pomidory z puszki, wcześniej zmiksowane na jednolitą masę. Dodać również makaron. Od czasu do czasu mieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gdy makaron będzie miękki zaprawić śmietaną wymieszaną z przecierem pomidorowym. Na sam koniec dodać pokrojoną natkę pietruszkę. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak