Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jaglana zapiekana ze śliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki węgierki 250 g
kasza jaglana 4 szklanki
mleko 2 szklanki
masło 2 łyżki
cukier 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
śmietanka 1/3 szklanki
cukier puder 1 łyżka
cukier wanilinowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jaglana zapiekana ze śliwkami

część cukru i masła zagotować z mlekiem, dodać opłukaną kaszę i prawie ją rozgotować. śliwki ugotować na miękko, zmielić. Układać w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem i wysypanym bułką tartą, warstwami. Kasza powinna znaleźć się na spodzie i na wierzchu. polać stopionym masłem i zapiec. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Podawać ze śmietaną, można również dodać owoce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak