Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka z grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 1 kg
wino 1 kieliszek
miód 3 łyżki
olej 3 łyż.
ocet winny 3 łyżki.
majeranek
sól
Czosnek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka z grilla

Żeberka dzielimy na mniejsze kawałki. Gotujemy około 20
minut w osolonej wodzie. Pozostałe składniki dokładnie ze
sobą mieszamy. Żeberka wyjmujemy z wody, studzimy i
osuszamy. Każdy dokładnie smarujemy marynatą. Odstawiamy
na 30 minut do lodówki. Po tym czasie rozkładamy na grill
i grilujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.08.2011 21:03
Super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak