Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń schabowa w sosie własnym z dodatkiem śmietany

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1 kg
rosół 2 szklanki
śmietana 1 szklanka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta
olej 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
oregano 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń schabowa w sosie własnym z dodatkiem śmietany

Mięso natrzeć przyprawami wymieszanymi z olejem. Zostawić na noc w lodówce. Wsadzić do piekarnika w naczyniu żaroodpornym, zalać rosołem. Piec ok 60 minut. Gdy będzie półmiękkie wyciągnąć, schłodzić i pociąć na porcje. Następnie powstały sos przelać do garnka dodać śmietanę liść laurowy i doprowadzić do wrzenia. Zalać ponownie pokrojony schab. Gotować w brytfannie jeszcze ok. 1 h na średnim ogniu. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak