Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w marynacie jogurtowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Podudzie z kurczaka 8 sztuk
jogurt naturalny 100 ml
sok z cytryny 0,5 sztuki
pieprz kolorowy 10 ziaren
czosnek 5 ząbków
bazylia świeża 0,5 szklanki
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w marynacie jogurtowej

W ramach nudy przygotowałam pałki z kurczaka nieco inaczej - pozbawiając ich skóry z części kości i chrząstki. Umyłam i osuszyłam. Czosnek, ziarna pieprzu, sól, liście bazylii rozdrobniłam blenderem, dodałam sok z połówki cytryny i jogurt. Wymieszałam i zalałam przygotowane podudzia. Zostawiłam je w lodówce na całą noc. Piekarnik nagrzałam do 180C. Starłam jogurt z mięsa, bo miał on spowodować tylko to, by skruszało, a sam jogurt poddany wysokiej temperaturze szybko by się przypalił. Podudzia ułożyłam w naczyniu żaroodpornym i piekłam godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 01.06.2012 13:05
smakowita prezentacja
Agata B 02.05.2012 17:46
wygląda znakomicie:)))
BernadettaP 27.04.2012 09:56
Wspaniałe te podudzia- pyszne i niesamowicie apetyczne !
Mysiunia 25.06.2011 12:10
pychotka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak