Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki tort kokosowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 7 łyżek
jajko 9 szt
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczka
kakao 3 łyżki
cukier 1 szklanka
masa
wiórki kokosowe 20 dag
masło 1 kostka
jajko 1 szt
wódka 1 szklanka
cukier puder 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki tort kokosowy

Białka ubijamy, dodajemy pozostałe składniki, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do formy i pieczemy 20 min w 190st. Ciasto studzimy i przekrawamy na pół. Wiórki kokosowe zalewamy na 1 godz. wódką. Masło ucieramy z cukrem, jajkiem i kokosem. Mieszamy. Masą smarujemy ciasto, przekładamy. wierzch smarujemy pozostałą masą i polewamy polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak