Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty z rodzynkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 szt
rodzynki 1 garść
sok z cytryny
cebula 2 szt
miód
sól
pieprz
mąka 2 łyżki
tłuszcz 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty z rodzynkami

Kapuste szatkujemy i gotujemy ok. 10 min na niewielkim ogniu wraz z rodzynkami. Odcedzamy, dodajemy sok z cytryny. Cebule siekamy i podduszamy na tłuszczu, dodajemy mąkę. Powstałą zasmażkę przekładamy do kapusty, doprawiamy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak