Leczo z mortadelą

Leczo z mortadelą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebule

    4 szt
  • mortadela

    30 dag
  • mrożonka warzywna leczo

    2 opakowania
  • czarny pieprz ziarnisty

    10-12 ziaren
  • czosnek

    3 ząbki
  • cukier

  • sok z cytryny

  • sól

  • żółty ser

    15 dag
  • pęczek szczypiorku

  • papryka ostra mielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule posiekać, zeszklić na oleju. Mortadelę pokroić w paski, podsmażyć razem z cebulą. Przełożyć do garnka, dodać zamrożone warzywa, ziarna pieprzu, dusić pod przykryciem 10-15 min. Doprawić zmiażdżonym czosnkiem, szczyptą cukru, sokiem z cytryny, ostrą papryką i solą. Podawać posypane startym serem i posiekanym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat