Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe ravioli z miodem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza 200 g
smalec 20 g
olej 5 łyżek
sól do smaku
mąka 1 łyżka
miód 50 g
ser pecorino 60 g

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe ravioli z miodem

Z kaszki pszennej, smalcu, odrobiny wody, soli i 1 łyżki oleju wyrobić miękkie, elastyczne ciasto. Cienko je rozwałkować i powycinać krążki o średnicy 8 – 10 cm. Świeży ser pecorino pokroić na kawałki i wraz z odrobiną wody oraz 1 łyżką maki włożyć do rondla. Roztopić na małym ogniu aż do powstania gęstego, płynnego kremu. Na środek każdego krążka włożyć po łyżce kremu. Przykryć drugim krążkiem i zlepić mocno brzegi. Piec w gorącym oleju aż nabiorą złotego koloru.
Po upieczeniu posmarować miodem i natychmiast podawać.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 28.06.2011 22:29
rewelacja
Robert10 26.06.2011 11:39
ciekawe
Krystyna32 23.06.2011 19:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak