Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa śmietanowa z wędzoną ryba

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 300 g
cebula 2 szt
masło 60 g
mąka pszenna 3 łyżki
bulion warzywny 1,6 l
fasola czerwona z puszki 550 g
wywar rybny 400 ml
śmietana kremówka 400 ml
wędzony filet rybny np pstrąg 450 g
świeżo mielony pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa śmietanowa z wędzoną ryba

seler i cebule pokroić w kostkę. w dużym garnku rozgrzać masło, podsmażyć cebule i selera, oprószyć mąka i wymieszać. wlać bulion warzywny, wszystko doprowadzić do wrzenia i gotować ok 20 minut.fasole odsączyć, dodać do zupy wraz z wywarem rybnym i śmietaną. wszystko gotować na wolnym ogniu jeszcze 10 minut. w tym czasie pokroić ryby w kawałki, dodać do zupy i szybko podgrzać, przyprawić zupę sola i pieprzem. można też dodatkowo wzbogacić zupę o np trochę pokrojonych w kostkę ziemniaków, posiekany koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 23.06.2011 16:28
popieram ciekawa
suzana 23.06.2011 14:01
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak