Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka w kapuście:)

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1000
kapusta kiszona
czosnek
mąka pszenna
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka w kapuście:)

Żeberka rozdzielamy na mniejsze kawałki.doprawiamy przyprawa do zeberek,solą czosnkową,czosnkiem,kucharkiem uniwersalnym i papryką słodka.Doprawione żeberka obtaczamy w mące i smażymy na oleju do uzyskania złocistego koloru.Kapustę gotujemy,dodajemy pokrojony w kosteczke czosnek i doprawiamy kucharkiem uniwersalnym i kucharkiem w płynie ,oraz pieprzem. Gdy kapusta będzie gotowa wkładamy ją wraz z żeberkami do naczynia żaroodpornego -najlepiej warstwowo:kapusta,żeberka,kapusta.Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i dusimy przez ok 1,5 h. Smacznego:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 01.04.2013 23:17
rewelacja...
suzana 23.06.2011 14:01
fajne, tylko po co ta mąka?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak