Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z galaretką i jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 1 paczka
cukier 2 szklanki
mąka 1 szklanka
jajko 6
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
galaretki 2 opakowania
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
jogurt owocowy 1 litr
jabłka 1 starte

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z galaretką i jabłkami

Biszkopt: białka ubić, dodać szklankę cukru i żółtka, mąkę z proszkiem i wymieszać. piec 30-40 minut w 180 stopniach.
masło roztopić, dodać jabłka, 1 szklankę cukru, podsmażyć. dodać suchą, zielooną galaretkę, wymieszać i smażyć jeszcze 5 minut bez przykrycia.
czerwoną galaretkę i żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wody. połączyć z jogurtem. na biszkopcie ułożyć masę jabłkową, okrągłe biszkopty i masę jogurtową

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 13.07.2011 23:21
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak