Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto półfrancuskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanka
masł 1 kostka
twaróg 25 dag.
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto półfrancuskie

mąkę z solą przesiewamy na stolnice,twaróg przeciskamy przez maszynkę.masło kroimy na dobre kawałki.wszystko razem zagniatamy na gładkie ciasto,zawijamy w złotko i wkładamy na pół godziny do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiertlo102
wiertlo102 17.07.2011 14:39
mniam
agnieszka214 17.07.2011 06:14
fajne
agnieszka214 17.07.2011 06:14
fajne
jolita 15.07.2011 09:13
mnim mniam
jolita 15.07.2011 09:13
mnim mniam
aginaa 13.07.2011 21:12
pyszne
Katarzyna/kate1980 01.07.2011 21:46
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak