Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodka fasolka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola 40 dag
boczek wędzony 20 dag
cebula 2 szt
bulion 1/2 l
miód 4 łyżki
śliwki suszone 1 garść
rodzynki 1 garść
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Słodka fasolka

Fasolkę moczymy na noc. Cebulę siekamy, śliwki kroimy i razem z rodzynkami sparzamy. Boczek kroimy w kostkę i razem z cebulą podsmażamy, dodajemy bakalię. Całość zalewamy bulionem, dodajemy fasolkę, miód, doprawiamy do smaku. Całość dusimy ok. 20 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak