Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg faszerowany

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrągi 2 szt
sok z cytryny
sól
pieprz
masło 2 łyżki
cebula 1 szt
pieczarki 15 dag
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżka
ser żółty 2 (tarty)
kasza gryczana 3/4 ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg faszerowany

Pstrąga sprawić, umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, posolić, popieprzyć, odstawić na 15 minut. Cebulę posiekać, zrumienić na łyżce masła, dodać pokrojone w plastry pieczarki, podsmażyć. Wymieszać z żółtym serem, kaszą gryczaną i gorczycą, doprawić do smaku. Ryby napełnić farszem, spiąć wykałaczkami. Ułożyć na natłuszczonej folii aluminiowej, na wierzchu położyć listki bazylii i po kawałku masła. Zawinąć luźno. piec 20 min w temp 180 st C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak