Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karkówka z grila

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1 kg
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 1/2 saszetki
pieprz 1 łyżeczka
sos sojowy 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
woda 1 litr
cebula 2 sztuki
olej 1/2 szklanki
musztarda 3 łyżki
czosnek 6 ząbków

Przepis i sposób przygotowania na: karkówka z grila

W wodzie rozpuścić sól peklową i peklować mięso w kawałku przez dobę w lodówce. Po zapeklowaniu mięso opłukać, pokroić na plastry, cebulę pokroić na plastry i zrobić marynatę z pozostałych składników. Włożyć pokrojone mięso i ząbki czosnku, marynować przez dobę i smażyć na grilu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 24.06.2011 20:33
najsmaczniejsza :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak