Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

strogonow

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wołowa 500 g
ogóker kiszony 3 sztuki
cebula 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
papryka konserwowa 2 sztuki
woda 1,5 litr
olej 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
mąka 4 łyżki
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
pomidory krojone w puszce 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: strogonow

pokroić polędwicę w słupki ok4cm x 1cm. Pokroic cebulę w piórka i usmażyć z czosnkiem na oleju, następnie dodać pokrojoną w paski paprykę, ogórka, pietruszkę, marchew i podsmażyć. Dodać pomidory z puszki i chwilę smażyć, doprawić solą, pieprzem i papryką słodką. Przełożyć do gotującej się wody, gotować 10minut, zagęścić mąką. Na koniec wrzucić pokrojoną polędwicę i zagotować, doprawić majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa95 06.10.2011 23:26
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak