Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z dorsza

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dorsz 1/2 kg
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 szt
pomidor 2 szt
papryka czerwona 1 szt
przecier pomidorowy 1 łyżka
bulion warzywny 1/2 l
sól
pieprz
czosnek 2 ząbki
oliwa
Liść laurowy suszony Prymat
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z dorsza

Rybę kroimy w kostkę, doprawiamy i oprószamy mąką. Dymkę siekamy, czosnek miażdżymy, pomidory kroimy w grubszą kostkę, paprykę w paski. Rybę smażymy z obu stron na złoty kolor, wykladamy. W tym samym tłuszczu podsmażamy wszystkie wrzywa doprawiamy, zalewamy bulionem i zaprawiamy mąką i przecierem. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak