Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa czekoladowa do babki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 3 łyżki z czubkiem
kakao 5 łyżeczek
cukier 0,5 szklanki
woda 1 szklanka
spirytus 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa czekoladowa do babki

Masło roztapiamy na małym ogniu, dodajemy cukier i mieszając zagotowujemy. Wsypujemy kakao i wlewamy wodę. Gotujemy aż masa zacznie gęstnieć. Wlewamy spirytus i jeszcze przez chwilkę gotujemy. Gorącą polewą ozdabiamy babkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak