Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszna babka kakaowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 0,5 szklanki
margaryna 1 kostka
cukier 1,5 szklanki
kakao 3 łyzeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 op
aromat rumowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszna babka kakaowa

Jajka ubijamy z cukrem. Następnie wsypujemy porcjami mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao. Na koniec wlewamy porcjami stopioną gorącą margarynę. Dodajemy cukier waniliowy i aromat rumowy. Dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy do formy wyłożonej pergaminem. pieczemy ok 60 min w temp.180 stopni C. Wystudzoną babkę możemy polać polewą czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 10.02.2012 08:41
smacznosci
Norgiusz 10.02.2012 08:41
smacznosci
Norgiusz 10.02.2012 08:41
smacznosci
Izabela28 16.07.2011 20:56
pyszna, tradycyjna babka;)
Dominika30 11.07.2011 18:00
napewno b.smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak