Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trójkaty francuskie z nektarynkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakownaie
nektarynki 3 szt
cukier puder
białko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Trójkaty francuskie z nektarynkami

Nektarynki obrać ze skórki, pokroić na kawałeczki. Ciasto francuskie kroić na prostokaty. układać na środku każdego prostokąta brzoskwinie, posypać cukrem pudrem i zawijać w trójkaty. Nastepnie układać na papierze do pieczenia i smarować białkiem, piec w temp 170 stopni na złoty kolor. Można posypać cukrem pudrem przed podaniem także.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 30.07.2011 22:39
lubię takie ciasteczka :)
artur7 21.07.2011 17:07
pyszne
artur7 21.07.2011 17:07
pyszne
aginaa 28.06.2011 19:23
dokladnie, ja tez uwielbiam ciasto francuskie
MAR3STA 27.06.2011 00:16
znakomite!
Wacław 26.06.2011 09:18
lubie ciasto francuskie,pycha
Katarzyna/kate1980 25.06.2011 17:57
super pomysł z nektarynkami muszę spróbować
Agnieszka_B 25.06.2011 17:27
Uwielbiam desery z ciasta francuskiego za ich prostotę i niepowtarzalny smak:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak