Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Legumina biszkoptowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 10 sztuk
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cukier 3/4 szklanka
migdały 1/4 szklanka
masło 1/2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Legumina biszkoptowa

Żóltka ucieramy z cukrem i migdałami. Dodajemy mąkę ziemniaczaną i mieszamy z ubitą na sztywno pianą z białek. Całość delikatnie mieszamy, przekładamy do formy wysmarowanej masłem i zapiekamy około 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak