Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka orzechowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada mleczna 100 g
orzechy laskowe 180 g
mąka 120 g
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
masło 200 g
cukier 250 g
cukier waniliowy 4 łyżeczki
jaja 5 szt
aromat cytrynowy 10 kropli
cynamon 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: babka orzechowa

Średnią formę babkową wysmarować tłuszczem i oprószyć mąką, Czekoladę zetrzeć na tarce. Zemleć orzechy. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Masło rozetrzeć na jednolitą masę , dodając stopniowo cukier, cukier waniliowy, jaja, aromat cytrynowy i szczyptą cynamonu, orzechami, mąką i czekoladą. Maę przelać do formy. Piec w tęperaturze 170 -180 stopni C przez 55 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak