Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki zapiekane w biszkopcie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna do smarowania formy 3 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
jajko 3 szt.
cukier 3/4 szkl.
woda 1 łyżka
truskawki świeże 25 dag
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki zapiekane w biszkopcie

Płaskie naczynie żaroodporne wysmarować margaryną Kasia i wysypać bułką tartą. Oddzielić żółtka od białek i utrzeć je z cukrem i łyżką wody. Białka ubić na sztywną pianę, wsypać do niej łyżkę cukru i chwilę jeszcze ubijać. Do masy żółtkowej wsypać mąkę, wymieszać, dodać pianę i połączyć składniki.
Ciasto wylać do formy. Umyte i odsączone truskawki układać na surowym cieście. Piec w 180 st. C do lekkiego zrumienienia (ok. 15 minut). Podawać gorące, posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 22.07.2011 08:14
Truskawki Lubię to
Yvonne 23.06.2011 11:13
jedno z prostszych, a jakże pysznych ciast :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak