Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowe babeczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 1/2 szklanka
cukier 1/2 szklanka
jaja 4 sztuki
Masa owocowa:
mandarynki 1 puszka
jaja 6 sztuk
mleko 1/3 szklanka
cukier 6 łyżek
Żelatyna wieprzowa Prymat
galaretka pomarańczowa 1 szt.
serek homogenizowany 40 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowe babeczki

Z podanych składników na ciasto przygotowujemy ciasto biszkoptowe. Gdy jest jeszcze ciepłe wykrawamy filiżanką okrągłe porcje. Galaretki przygotowujemy wg przepisu z opakowania i przelewamy do filiżanek. Do każdej przekładamy mandarynki i schładzamy w lodówce.
Jaja ubijamy z cukrem, dodajemy serek i żelatynę rozpuszczoną w mleku. Mieszamy. Masę serową przekłądamy do filiżanek, schładzamy i przykrywamy biszkoptem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 27.03.2012 15:11
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak