Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki ziemniaczano-serowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 50dag
ser biały 10dag
bryndza 5dag
cebula 2
jajko 2
mąka łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki ziemniaczano-serowe

Ziemniaki ugotować. Następnie razem z twarogiem i bryndzą przecisnąć przez praskę. Cebule posiekać i zeszklić. Ziemniaki wymieszać z cebulą, jajkami, mąką. Doprawić do smaku solą i pierzem (można dodać natkę pietruszki). Formować małe kuleczki, obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na oleju na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 24.06.2011 09:52
Zapowiadają się smakowicie. Lubię takie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak