Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatny biszkopt Justysi

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
mąka tortowa 200 gram
mąka ziemniaczana 3 łyżki czubate
proszek do pieczenia 1 łyżka
cukier 230 gram
cukier waniliowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatny biszkopt Justysi

Białka z cukrami ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy do nich przesiane mąki, żółtka i łyżkę proszku do pieczenia. Wszystko mieszamy łyżką. Wylewamy na posypaną bułka tartą blachę i pieczemy w 170 stopniach przez ok 30 minut. Biszkopt można przełożyć dowolnym ciastem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga130982 20.07.2012 14:27
super
aga130982 20.07.2012 14:27
super
anja3107 29.11.2011 10:26
dobry
ronald88 30.06.2011 22:23
super
Ania67 27.06.2011 22:38
wypiekowa klasyka- super
joanna77 27.06.2011 19:07
ja dziś też piekłam,tyle ,ze w tortownicy,aż z niej prawie wypłynął

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak