Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ptyś z serkiem paprykowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło
sól
mąka
jajko
serek paprykowy

Przepis i sposób przygotowania na: Ptyś z serkiem paprykowym

1 szklanka wody

szczypta soli

3 łtżki masła

120g maki

4 jajka



Woda zagotowac z masłem, do wody wsypać pszesiana mąkę.Na wolnym ogniu mieszac do uzyskania jednolitej masy.Odstawićubijać drewniana łyżka dodajac jajka.

Przygotowac blaszkę wyłożona papierem do pieczenia.Nałożyć lub wyciskać przez woreczek nieforemne ciastka.Wstawić do nagrzanego piekarnika do 220 stopni na 15 min-20 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 25.06.2012 19:23
dobre
Wiesława1 31.03.2012 08:20
fajne
Anita21 03.07.2011 17:16
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak