Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka obiadowa zaprawiana w słoikach

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórek świeży 1 kg
kapusta 1 kg
marchew 1 kg
pomidory 1 kg
cebula 1 kg
Zalewa:
woda 2 szklanki
ocet 1 szklanka
olej 1 szklanka
sól 1/4 szklanki
cukier 1 szklanka
zioła do sałatek 1 saszetka
pieprz 1 łyżeczka
papryka czerwona 1 kg
papryka zielona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka obiadowa zaprawiana w słoikach

ogórki obrać i pokroić wplastry, kapustę pokroić, marchew zetrzeć na grubych oczkach, pomidory spażyć i pokroic na ćwiartki, cebulę pokroić w piórka, paprykę pokroić w paski. Przygotowane warzywa gotować w zalewie przez 10 minut, włożyć do słoików i gotować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak