Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puchowa babka waniliowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
mąka 6 łyżek
olej 6 łyżek
margaryna 1 kostka
cukier 2 szklanki
mąka ziemniaczana 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 2 opakowania
ocet 1 łyżka
cukier puder do posypania
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Puchowa babka waniliowa

Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy jajka, ucieramy. Dodajemy do masy obie mąki, proszek do pieczenia, olej, ocet. Mieszamy całość. Formę do babki smarujemy tłuszczem i przelewamy ciasto do formy i pieczemy 1 godzinę w 170 stopniach. Posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak