Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka w słoikach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brukselka 2 kg
woda 1 l
ocet 1 szk
koper nasiona 2 łyżki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 szt
Ziele angielskie całe Prymat 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka w słoikach

Brukselkę pokroić na ćwiartki i obgotować w gorącej wodzie. Wodę wymieszać z ocetem, dodać nasiona kopru oraz ziele angielskie i pieprz, zagotować i odcedzić. Bruskelkę ułożyć w słoicha i zalać zalewą, zapasteryzować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 04.01.2014 09:32
ciekawy przepis
kuklik 01.05.2013 22:06
zaskakujące jeszcze nie zaprawiałam brukselki nawet nie wiedziałam że można
Grazyna0211 09.04.2013 18:29
super pomysł nigdy nie robiłam brukselki w słoikach
olkaaa 12.03.2013 22:11
muszę spróbować
Dorian 08.10.2012 15:30
pycha
Wafelek2601 03.07.2012 08:53
Super
smakoszek 25.05.2012 07:37
świetny pomysł
Izabela28 02.09.2011 13:05
fajny pomysł, na pewno jest smaczna:)
Piotr24 12.08.2011 18:45
jak mi urośnie w tym roku brukselka to wypróbuje :)
barbara11561 30.07.2011 15:38
musi być pyszna
Ania67 26.07.2011 21:38
ooo- fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak