Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort rafaello

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 500 ml
czekolada biała 2 tabliczki
śnieżka na mleku 2 sztuki
wiórki kokosowe 200 g
Biszkopt 1 3 warstwowy

Przepis i sposób przygotowania na: tort rafaello

Do garnka wlać śmietanę i wrzucić do niej pokruszoną czekoladę i lekko podgrzewać, aż do rozpuszczenia czekolady często mieszając. Po rozpuszczenie mocno wystudzić. Następnie wsypać 2 śnieżki i miksować aż powstanie gęsty krem, na końcu wsypać 150g wiórek i wymieszać. Gotowy krem wyłożyć na kupione spody biszkoptowe i reszta wiórek obsypać ciasto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 03.07.2011 15:52
Uwielbiam ciasto Rafaello.
magduś83 02.07.2011 22:54
ciekawe
Mysiunia 26.06.2011 10:00
smaczny
Katarzyna/kate1980 24.06.2011 20:34
fajny
Natalia37
Natalia37 24.06.2011 10:39
uwielbiam kokos pewni go wyprubuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak