Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka kandyzowane

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
cukier 1,30 dag
Kwas cytrynowy Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka kandyzowane

Jabłka obrać. Z 1/3 ilości cukru i dwóch szklanek wody zagotować syrop, dodać kwasek cytrynowy. Do syropu dodać jabłka, zagotować i odstawić. Następnego dnia dodać połowę pozostałego cukru, zagotować i znowu odstawić. Trzeciego dnia dodać resztę cukru i gotować aż owoce będą szkliste. Ostudzić i pozostawić na sitku aby owoce obciekły. Na drugi dzień odwrócić owoce. Gdy będą już suche posypać cukrem i przełożyć do szczelnych słoiczków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 21.09.2013 07:38
fajny pomysł
olkaaa 12.03.2013 22:15
zapowiada się smakowicie
Grazyna0211 07.12.2012 11:35
nigdy jeszcze nie robiłam
barbara11561 10.09.2012 20:00
bardzo pyszne jabłuszka
kasienka23 31.03.2012 09:28
ciekawy przepis
Dorian 23.09.2011 11:29
pewnie ze warto, przepis super
kuklik 13.08.2011 17:02
trochę zachodu ale chyba warto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak