Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjne zapiekanki.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 60 dag
bagietka 2
pietruszka zielona do smaku
papryka mielona do smaku
cebula biała 2
masło
sól do smaku
pieprz
ser gouda 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjne zapiekanki.

Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy na drobne części. Ser trzemy na tarce w grubości wedle uznania. Bagietkę przekrajamy na dwie części, smarujemy masłem, pieczarki wkładamy do garnka do momentu kompletnego wyparowania wody. Dodajemy do nich olej i cebulę pokrojoną w kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Po ugotowaniu pieczarek, nakładamy je na bagietki i przysypujemy serem. Wykładamy zapiekanki na blachę i wstawiamy na 15 minut w temperaturze 180 stopni + termoobieg. Dekorujemy zapiekanki papryką mieloną oraz pietruszką. Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 28.12.2011 17:06
pycha
Natalia/tubisiek 27.06.2011 17:27
takie tradycyjne są bardzo smaczne :) a Twoje wyglądają na bardzo apetyczne!
Mysiunia 23.06.2011 07:46
smaczne:)
1j1o1l1a1 22.06.2011 20:46
tradycyjne i...dobre :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak