Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona z puszki 1 puszka
kukurydza w puszce 1 puszka
ogórki konserwowe 200 g
majonez 5 łyżka
pieprz 1/2 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
olej 3 łyżka
cebula czerwona 2 szt
parówki 4 wędzone
ketchup 2 łyżka
ryż 2 (w trzech kolorach)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa

Ryż ugotować w osolonej wodzie i odsączyć, wsypać do miski.
Parówki pokroić w kostkę i podsmażyć na złoty kolor na oleju.
Fasolkę i kukurydzę odsączyć z zalewy, cebulę i ogórki pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki umieścić w naczyniu, dodać majonez i ketchup oraz sól i pieprz do smaku i wymieszać.
Odstawić do lodówki na 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 05.12.2011 08:56
smaczna
czekoladka_m 05.07.2011 14:37
I to bardzo smaczne:)
ZEWA 25.06.2011 10:18
oj tam piękne, smaczne
monika154 25.06.2011 07:13
piękne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak