Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strucla z gruszkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 500 g
drożdże 40 g
cukier 100 g
mleko letnie 1 szk
masło 1 kostka
posiekane migdały 100 g
sól do smaku
Nadzienie:
rum 2 łyżki
mielony mak 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Strucla z gruszkami

Mąkę przełożyć do miski. Drożdże rozmieszać z jedną łyżeczką cukru, zalać niewielką ilością ciepłego mleka, wlać do zagłębienia w mące, dodać odrobinę mąki i przygotować zaczyn. Odstawić na 30 min. Dodać cukier, masło, odrobinę soli i pozostałe mleko. Wyrobić ciasto i odstawić na 30 min. Gruszki moczyć przez 20 min. w letniej wodzie, odsączyć i pokroić w kostkę, skropić rumem i wymieszać z makiem. Ciasto rozwałkować na prostokąt. Wyłożyć masę makową i zwinąć, mocno ścisnąć brzegi. Odstawić na 15 min. Położyć na blaszce wysmarowanej tłuszczem. Piec 60 min. w temp. 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 31.03.2013 23:49
ale pychotka :-)
olkaaa 08.03.2013 07:39
supr strucla
Wafelek2601 26.12.2012 16:41
Palce lizać
Bernadeta1 17.10.2012 00:03
pychotka
barbara11561 27.07.2012 07:10
poproszę kawałek:)
Kuchareczka2 10.07.2012 12:04
chętnie bym zjadła
kuklik 02.06.2012 15:17
świetne
alaaa 01.04.2012 19:18
pyszności
Wacław 29.12.2011 11:02
extra !
Ania67 12.07.2011 17:32
świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak