Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Steki wołowe w kolorowym pieprzu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Steki wołowe 10 szt
czosnek 4 ząbki
oliwa 1/4 szklanka
chili 2 szt
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 4 łyżki
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Steki wołowe w kolorowym pieprzu

Papryczki pokroić w paseczki, czosnek zgniatamy, dodajemy oliwę, doprawiamy solą. Całość mieszamy. Steki nacieramy powstałym sosem i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Mięso obkładamy kolorowym pieprzem i zapiekamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak