Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa zielona

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka zielona 1 sztuka
koper włoski 1 sztuka
kapusta włoska 1/2 sztuka
seler naciowy 1/2 sztuka
cebula 1 sztuka
rosół 1 1/2 l
oliwa 2 łyżki
karczochy 1 puszka
ziarna kopru słoskiego 1 łyżeczka
chili szczypta
sól
pieprz
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa zielona

Kapustę szatkujemy. Pozostałe warzywa kroimy wg upodobania w paseczki, w kostkę. Oliwę podgrzewamy w rondelku i dusimy na niej cebulę, dodajemy chili, czosnek. Całość zalewamy rosołem. Gotujemy. Dodajemy warzywa, gdy będą już pół miękkie dodajemy kapustę. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak