Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piaskowe z wiśniami i kruszonką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dag
jajko 4 szt
cukier 1 szkl
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mąka pszenna 25 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cynamon Prymat 1 łyżeczka
wiśnie bez pestek 60 dag
Na kruszonkę
cukier 10 dag
masło 10 dag
mąka 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Piaskowe z wiśniami i kruszonką

1. Margarynę utrzyj z cukrem. Ucierając, wbijaj po 1 jajku. Stopniowo dosyp 2 rodzaje mąki, cynamon i proszek do pieczenia. Wyrób. Ciasto rozsmaruj w prostokątnej blasze.
2. przygotuj kruszonkę; mąkę i cukier wsyp do miski, zalej gorącym stopionym masłem, wyrób.
3. Na cieście ułóż osączone wiśnie. Na nie pokrusz ciasto kruszonkowe. Wstaw do piekarnika. Piecz ok 60 min w temp 180 stopni. Przestudź.
4. Gotowe ciasto można polać lukrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 01.02.2014 12:25
pyszne ciasto do popołudniowej herbaty
Krystyna32 15.01.2014 07:35
pyszności !!!
IwonaKa 17.11.2013 11:36
pyszne ciasto
miki47 30.03.2013 21:44
smakowity przepis
Sylwia56
Sylwia56 20.01.2012 00:02
pycha
Magdalena80 23.11.2011 23:30
te wiśnie to znakomity dodatek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak