Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Merengi z owocami leśnymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 6 szt
cukier puder 25 dag
zapach waniliowy 7 kropli
śmietana 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Merengi z owocami leśnymi

1. Białka ze szczyptą soli ubij na sztywną pianę. Następnie dalej ubijając, małymi porcjami dosypuj cukier puder (łyżkę pudru zachowaj). Dodaj kilka kropel zapachu.
2. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia z masy uformuj 12 małych krążków. Oprósz cukrem pudrem. Wstaw do piekarnika o temp ok 150 stopni i przy lekko uchylonych drzwiczkach susz, aż ciasteczka lekko się przyrumienią i staną chrupkie ( 45-60 min).
3. Śmietankę ubij na sztywno, dodając 2 kropelki zapachu. Masą posmaruj połowę ciastek, posyp dowolnymi owocami jagodowymi. Przykryj resztą ciasteczek, posmaruj pozostałą śmietanką, udekoruj owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 11.08.2012 06:22
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak