Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kruche rożki z jagodami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 30 dag
mąka 50 dag
cukier 15 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 op
margaryna 25 dag
cukier do jagód 2 łyżki
biała czekolada 1 szt
śmietana 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: kruche rożki z jagodami

1. Jagody opłucz, osusz, wymieszaj z 2 łyżkami cukru i łyżeczka cukru waniliowego. Odłóż 3 łyżki jagód, zmiksuj je i powstały mus zostaw do dekoracji.
2. Masło posiekaj z mąką, cukrem i proszkiem do pieczenia, aż postaną grudki. Dodaj żółtka i resztę cukru waniliowego oraz łyżkę zimnej wody. Zagnieć na gładkie ciasto. Owiń w folię i schładzaj 30 min.
3. Ciasto rozwałkuj, szklanką wykrawaj kółka. Na każdym umieszczaj po porcji jagód. Kółka z farszem składaj na pół, mocno zlepiaj brzegi. Pierożki piecz ok 25 min w temp 190 stopni.
4. Czekoladę stop w śmietance, przestudź. Masą posmaruj pierożki. Udekoruj zmiksowanymi jagodami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pycia9 06.02.2013 19:14
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak