Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka czerwona

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 4 szt
ziemniaki gotowane w mundurkach 30 dag
buraki marynowane 20 dag
jabłko 1 szt
ogórki kiszone 2 szt
śmietana 1/2 szk
sok z cytryny 3 łyżki
cukier puder 2 łyżki
czarne oliwki 6 szt
cebula 2 szt
sól
cukier
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka czerwona

Śledzie wymoczyć przez 3 godziny i pokroić w kostkę. Ziemniaki, buraki, jajka, ogórki, cebulę i jabłko pokroić w kostkę, oliwki pokroić na cztery części. Wszystkie składniki połączyć i doprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą cukru. Polać połową śmietany, wymieszać i odstawić na kilka godzin do lodówki. Następnie sałatkę przełożyć do salaterki, polać resztą śmietany wymieszaną z cukrem pudrem i sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 09.10.2013 07:59
super :)
olkaaa 14.03.2013 07:38
super sałatka
Bernadeta1 19.01.2013 09:50
bardzo smaczna
alaaa 03.04.2012 13:32
rewelacyjna,,super połączenie
barbara11561 13.10.2011 09:49
super
kanu83 07.09.2011 09:49
świetna
Wafelek2601 03.07.2011 12:13
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak