Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hod dog po nowojorsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułki hod dogi 2 szt
oliwa 2 łyżki
kiełbaski 2 szt
cebula czerwona 1 szt
ogórki konserwowe 2 szt
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
Na sos:
keczup pikantny 1 łyżka
majonez 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Hod dog po nowojorsku

1. Posiekaj czosnek, cebulę pokrój w półplasterki. Na patelni rozgrzej olej i na nim duś przygotowane warzywa, aż cebula zmięknie.
2. Następnie dodaj kiełbaski i podgrzej wszystko razem. przypraw solą i pieprzem.
3. Bułki włóż do gorącego piekarnika i podgrzej je zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
4. W tym czasie przygotuj sos: wymieszaj keczup z majonezem i musztardą. Sos dopraw do smaku solą, pieprzem i ewentualnie sokiem z cytryny.
5. Ciepłe bułki od środka posmaruj przygotowanym sosem. Włóż po kiełbasce z cebulą, a do tego plasterki ogórka konserwowego. Dodatkowo skrop nadzienie resztą sosu.
6. Hot dogi owiń w papierowe serwetki i natychmiast podawaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 29.11.2013 20:32
apetyczny )))
Krystyna32 26.11.2013 14:27
apetyczny !!!
edi 06.05.2012 15:23
uwielbiam hot-dogi:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak