Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane naleśniki 2

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2, 1\\4 szklanki
jajko 2
woda szklanka
mleko szklanka
słonina kawałek
szynka gotowana 10 plasterków
pieczarki 30 dag
cebula
ser żółty 30 dag
śmietana 12% 1 kubek
sól
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane naleśniki 2

Z mąki, jajek, mleka, i szczypty soli robimy ciasto naleśnikowe, możemy to zrobić mikserem najlepiej. I na kawałku słoniny smażymy naleśniki.Pieczarki oczyścić i pokroić w drobne cząstki, cebule drobno posiekać . W rondelku pieczarki wraz z cebula dusimy na odrobinie oleju, dusimy do momentu aż odparuje woda , następnie doprawić do smaku. Na usmażonych naleśnikach kładziemy najpierw po plasterku szynki potem farsz pieczarkowo cebulowy , potem zwijamy je w ruloniki , przekładamy do naczynia żaroodpornego , posypujemy startym serem , całość zalewamy rozmąconą śmietaną i pieczemy pół godziny w nagrzanym piekarniku do 220 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 22.06.2011 17:23
bardzo dobre są , szczególnie fajnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak